מיהו אונקולוג סרטן כליה ומי צריך להיבדק?
סרטן הכליה אינו סרטן נפוץ בקרב האוכלוסיה (כגון סרטן הערמונית, למשל), אך ללא טיפול מוקדם הוא עלול להיות קטלני ולשלוח גרורות לאיברים אחרים בצורה שלא פשוט לטפל בה. בארץ מאובחנים כמידי שנה כ-650 חולים חדשים בסרטן הכליה, נתון שמהווה כשלושה אחוזים מכלל המאובחנים מסרטן בארץ. כיום ישנן שיטות רבות לאבחן את הסרטן בשלב מוקדם ולקבל טיפול מונע בשלבים הראשוניים של התפתחות הסרטן בניגוד לעבר. בעבר מקרים רבים זוהו בשלב מתקדם של הסרטן, בו נשלחו גרורות לאיברים אחרים ואחוזי התמותה היו גבוהים יותר. הסיבה המרכזית לכך הייתה עקב מחסור באמצעי דימות מתאימים לאבחון מהיר של סרטן הכליה אך כיום עם התפתחות האולטרסאונד והסיטי והזמינות של אמצעים אלו, קל ומהיר יותר לגלות את הסוג הזה של הסרטן. קיראו על אונקולוג סרטן כליה, קבוצות הסיכון וטיפולים.
מי נמצא בקבוצת הסיכון לסרטן הכליה וכיצד מטפלים בו?
אם תשאלו אונקולוג סרטן כליה על קבוצת הסיכון של המחלה ככל הנראה תמצאו את קבוצת הסיכון לכל סוגי הסרטן כלומר אנשים מעשנים, אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה ומעל גיל חמישים אך בניגוד לסוגים אחרים של סרטן, סרטן הכליה נפוץ יותר בקרב גברים מאשר אצל נשים כך שסיכוייו של גבר לחלות בסרטן הכליה גבוהים משל אישה.
הטיפול נעשה על ידי אונקולוג מומחה לסרטן כליה וברוב המקרים יתבצע ניתוח להסרת הגידול כאשר ישנן מספר שיטות להסרת הגידול באמצעות ניתוח. חלק מהשיטות לניתוח והסרת הגידול הן ניתוח פתוח רגיל או ניתוח בשיטה לפרוסקופית. בנוסף ישנן תרופות לטיפול בסרטן הכליה שניתנות על ידי אונקולוגים אך זה כמובן תלוי בהתפתחות וחומרת הסרטן וכאמור כל מקרה נשקל לגופו. הדבר החשוב ביותר הוא להתייעץ עם אונקולוג סרטן כליה מיד לאחר קבלת האבחון.