כתר לשיניים זהו התקן דנטלי שמטרתו העיקרית היא לשמש בתור כיסוי של שן פגומה. כתרים אלו בדרך כלל מיוצרים ממגוון רחב מאוד של חומרים, כאשר השימושים הנפוצים ביותר יכללו חרסינה או מתכת. כתר לשיניים יכול להיות ממוקם במקומות נסתרים, כמו למשל על אחת מהשיניים הטוחנות, או לסירוגין במקום בולט יותר כדוגמת השיניים הקדמיות (אם כי במקרים שכאלו יהיה צורך בהתאמה מיוחדת כך שהוא יתאים לשיניים האחרות של המטופל). אז מתי צריך לעשות כתר לשיניים, אלו סוגי כתרים קיימים ומה עוד עליכם לדעת באשר לנושא זה? בכתבה זו החלטנו לעשות לכם סדר בכל הבלאגן ולהסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת בנושא וכל הסובב סביב נושא זה.
חומרים נפוצים בהם משתמשים לייצור כתר לשיניים
- קרמיקה
- פורצלן או חרסינה
- מתכת
- זירקוניה
- שרף מורכב
כמו כן, חשוב מאוד לציין כי במקרים מסוימים יהיה ניתן לקבל כתרים לשיניים אשר משלבים מספר חומרים שונים.
סוגים שונים של כתרי שיניים
לפני שאתם מחפשים אחר רופא שיניים מומלץ שיוכל לסייע לכם להתקין כתר כדוגמת ד"ר זליג, הרי שעליכם קודם לכן להכיר את הסוגים הקיימים של כתרים לשיניים:
- כתר זמני – כתר שנשאר בפה של המטופלים לפרק זמן קצר בלבד, נועד לשמש בתור אלטרנטיבה בזמן שהמטופל מחכה להתקנה של הכתר הקבוע.
- כתר מיידי – במסגרת טיפולי שיניים אשר כוללים כתרים, ניתן לקבל גם כתר תוך טיפול אחד. במסגרת של שיטה אשר עורכת שימוש במחשבים מתקדמים, חלק מהמרפאות המתקדמות בישראל מציעות למטופלים התקנת כתר כבר באותו היום.
איך יודעים שאתם זקוקים לכתר?
במידה ויש לכם חור גדול בפה והוא גדול מדי מחור אשר מצריך סתימה – ככל הנראה הגיע הזמן לכתר. גם במקרים בהם השן מוחלשת, סדוקה ושחוקה מאוד סביר להניח כי יהיה צורך בהתקנה של כתר. אולם, במקרים מסוימים יהיה מומלץ להתקין כתר גם לאחר טיפולי שורש, זאת מאחר והשן שברירית יותר לאחר טיפולים אלו ובהתאם לכך היא זקוקה להגנה.