מטפלים ורופאים בישראל

בלוג שעוזר להבריא

עששת – מהי? איך מונעים אותה? וכיצד מטפלים?

ניווט מהיר

עששת מהווה למעשה את אחד ממחלות השיניים הכי נפוצות והכי מוכרות בכל העולם כולו. על פי נתונים של המרכז העולמי לבריאות, בערך 90 אחוזים מאוכלוסיית העולם עתידים לסבול מעששת או דלקת חניכיים לפחות פעם אחת במהלך החיים. מה זה עששת, וכיצד ניתן למנוע אותה? ריכזנו לכם מידע רלוונטי בנושא בשורות הבאות.

מה זה עששת בשיניים?

במרפאת השיניים אנחנו עתידים להיחשף לטיפולי שיניים רבים והליכים רפואיים רבים. זאת לדוגמת – השתלת שיניים, עקירת שיניים, טיפול שורש, וכיוצא בזאת. עששת, היא למעשה מחלה זיהומית בחלל הפה שעלולה לגרום לריקבון של הרקמות השונות שנמצאות בחניכיים ובשיניים שלנו. חלל הפה שלנו, הוא חלל שמורכז משיניים, שהם עצמות חזרות מאוד שצומחות הישר מתוך החניכיים שלנו. בכל פעם שאנחנו אוכלים, שאריות מזון לדוגמת סוכרים מצטברים בחללים השונים שנמצאים בין השיניים שלנו. לאט לאט, מצטברים חיידקים נוספים באזורים אלה, ומה שעשוי לקרות זה היווצרות עששת למעשה.

אופן הטיפול והמניעה

לא מדובר על קלישאה, כי למעשה כל הטיפול מתחיל אצלכם בבית. כמה שנשמור על היגיינה ועל איכות הניקיון בשיניים שלנו, ככה למעשה נוכל למנוע את הסיכוי לחטוף עששת. הקפדה טובה בבית, כוללת – צחצוח יסודי וקבוע של השיניים לפחות פעמיים ביום, שימוש בחוט דנטלי, שימוש במי פה, ועוד. מי פה, הם למעשה אלו שקוטלים את החיידקים שנמצאים בחלל הפה שלנו.

 

אם מופיעים סימנים של  עששת – כיצד ניתן לטפל?

יש לגשת לשיננית שתסייע להקטנת הופעת העששת בחלל הפה שלנו. לשינניות, יש מכשירים ייעודיים שמטרתם לנקות, לסלק חיידקים, ולהרגיע את הנפיחות והאדמומיות שנוצרה בפה שלנו. טיפול קבוע אצל השיננית, עשוי למגר את ההופעה שלה.

טיפים מעולים שכדאי לאמץ למניעה

בעצם יש כמה דברים שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות כדי למנוע היווצרות של עששת. הדבר הראשון הוא להמעיט כמה שניתן באכילת מוצרים המכילים פחמימות ריקות, אלו מכילים סוכרים ומהווים תשתית מעולה להיווצרות של חיידקים. חשוב לדעת שגם מזונות הנחשבים כביכול לבריאים כמו למשל פסטה מלאה או אורז מלא, עדיין יש חומצה שמשתחררת לשיניים ונשארת שם במשך חצי שעה בערך. יש גם פחמימות שאוהבות להישאר יותר זמן מזה. עבור תינוקות, עששת יכולה להיגרם כתוצאה ממתן הבקבוק לתינוק תוך כדי שהוא ישן. לכן, כדאי להמעיט צריכה של סוכרים ולנשנש כמה שאפשר את כמות הנשנושים. בנוסף, מומלץ להרבות באכילת ירקות ופירות. אם כבר חייבים משהו מתוק, עדיף אחרי הארוחה ולא להמתין עם זה. בנוסף כדאי להרבות בשתייה של מים ולהמעיט צריכה של משקאות המכילים סוכר. חשוב גם לשמור על בריאות הפה, לצחצח כמו שצריך, לנקות עם קיסם שיניים בכל יום ולבצע טיפול שיננית אחת לכמה חודשים.

WhatsApp
Facebook
Twitter

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניווט מהיר

הנקראים ביותר
רשלנות רפואית אף אוזן גרון

רפואת אף אוזן גרון היא תחום התמחות נרחב שאחראי על טיפול במצבים רפואיים רבים – חלקם שגרתיים ומטופלים בקהילה, וחלקם נחשבים מצבי

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן