מטפלים ורופאים בישראל

בלוג שעוזר להבריא

חמש שאלות ותשובות על צנתור לב וירטואלי

ניווט מהיר

צנתור לב וירטואלי נקרא גם Cardiac CT, או בדיקת CT של הלב. זוהי בדיקה מתקדמת הנעשית באמצעות מכשיר CT מתקדם, המאפשר גילוי של מחלות כליליות – בעורקי הלב.הבדיקה מאפשרת גילוי מוקדם של מחלות כליליות, עוד לפני שהן מפתחות תסמינים ניתנים לגילוי במכשיר אק"ג, אקו לב, או בדיקת דם. הבדיקה אינה פולשנית, נעשית במהירות ומספקת תוצאות מדויקות להפליא. בסיומה – אם לא התגלו ממצאים חריגים – ניתן לחזור לשגרה באופן מיידי.

 

צנתור לב וירטואלי – מה הרציונל?

מחקרים מראים כי בדיקת CT של הלב מאפשרת גילוי מדוייק של הסיכוי לפתח התקף לב בשש השנים שלאחר הבדיקה. מכאן נובע, כי בדיקת CT לב, שתוצאותיה תקינות, מעידה באופן ודאי, כמעט במאה אחוזים, כי אין צורך בצנתור פולשני וכי הנבדק אינו נתון בסכנה להתקף לב.

לעומת זאת, אם במהלך בדיקת CT לב בקליניקה של מ.א.ר מתגלים סימנים המעידים על התפתחות של מחלה בעורקים הכליליים, ניתן לטפל בבעיה בשלב מוקדם ביותר ולמנוע התפתחות שלה.

 

מתי צריך לעשות צנתור לב וירטואלי?

צנתור לב וירטואלי יכול להחליף את הצנתור המסורתי, שנעשה בדרך פולשנית, על ידי החדרת צינורית עם מצלמה כדי לבדוק את מצב העורקים הכליליים, אך הבדיקה מתאימה במיוחד למטופלים מסוימים:

 

  • מטופלים הסובלים מכאבים בחזה, קוצר נשימה, או חולשה, כאשר בדיקות סטנדרטיות לא מגלות כל בעיה רפואית.
  • מטופלים הסובלים מכאבים בחזה וקיבלו תוצאה שאינה חד משמעית בבדיקה מסורתית אחרת.
  • מטופלים עם גורמי סיכון כמו גנטיקה של מחלות לב, לחץ דם גבוה, רמת שומנים גבוהה בדן ועוד – כאשר הרופא רוצה לשלול אפשרות של טרשת עורקים.
  • מטופלים הזקוקים להמשך בירור אחרי צנתור לב מסורתי.
  • מטופלים הסובלים מכאבים לאחר ניתוח לב, או מעקפים.
  • מטופלים לפני ניתוח חוזר של הלב, או אבי העורקים.
  • מטופלים הסובלים ממומים בלב.
  • מושתלי מסתם מלאכותי, אם יש חשש שהמסתם אינו תקין.

האם הבדיקה מתאימה לכל אחד?

צנתור לב וירטואלי עשוי שלא להתאים לגברים מעל גיל 70, הנושאים גורמי סיכון מרובים, כמו סוכרת למשל, שכן במקרה כזה עלולה להתקבל תוצאה לא מדויקת בבדיקה.

למי הבדיקה פחות מתאימה?

כמו כן, מטופלים הסובלים בוודאות מחסימה קשה של העורקים הכליליים, זקוקים לטיפול מיידי ואף דחוף. לכן אין טעם לבצע את הבדיקה.

 

איזה מידע מתקבל בבדיקת צנתור לב וירטואלי?

בדיקת CT לב מאפשרת להעריך באופן מדויק, על ידי תמונות תלת מימד, את מצבו של שריר הלב. אפשר גם לקבל תמונה טובה של מסתמי הלב, לגלות היצרות או חסימה בעורקים הכליליים, שהם הסיבה השכיחה ביותר לכאבים בחזה וקוצר נשימה, אבל אפשר גם לגלות מחלות מסכנות חיים של ממש, כמו מפרצת באבי העורקים, או תסחיף ריאתי.

גם מחלות פחות מסוכנות יכולות להיחשף בבדיקה, כמו בקע סרעפתי ומחלות נוספות בבית החזה ובריאות, הנבדקים גם הם בבדיקה.

 

מה משך הבדיקה?

בדיקת CT לב נמשכת בסך הכל כ 5 דקות, מתוכן יש לעצור את הנשימה למשך 8 שניות. היא נחשבת קלה ובעלת גורמי סיכון מינימילים, כאשר גם הקרינה, אשר נחשבה גורם סיכון משמעותי בעבר, כבר אינה מסוכנת כבעבר, בזכות פיתוחים האפשריים לכל אדם לעבור את הבדיקה באופן בטוח לחלוטין.

התאוששות מהבדיקה אינה נחוצה, שכן מדובר על בדיקה לא פולשנית.

 

לסיכום

צנתור לב וירטואלי הוא בדיקה ייחודית, המאפשרת להגיע לתובנות יוצאות דופן על מצבם של הלב, העורקים הכליליים, אך גם של מערכת הדם, הריאות ובית החזה. הבדיקה קלה ומהירה, מספקת תוצאות אמינות ביותר ובעיקר – מאפשרת טיפול מהיר במחלות, בשלבים המוקדמים ביותר שלהן.

צרו איתנו קשר, או השאירו פרטים שלכם למידע נוסף.

WhatsApp
Facebook
Twitter

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניווט מהיר

הנקראים ביותר
מעבר דירה עם חיות מחמד

מעבר דירה הוא תהליך שיש בו כמה וכמה מורכבויות ויש אנשים שצריכים למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורם להתמודד עם המעבר ועם

גמילה מחומרים ממכרים

חלק מהחיים של הרבה מאד אנשים קשור קשר הדוק לשימוש בחומרים או תרופות שיש בהם מרכיבים שעלולים להיות תלותיים ולפתח להם התמכרות.

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן