מטפלים ורופאים בישראל

בלוג שעוזר להבריא

כל הדרכים לטפל בסוגים שונים של אובססיה

ניווט מהיר

כולנו עלולים לסבול במהלך חיינו מהפרעה פסיכולוגית כלשהי, כשאחת היותר שכיחות שבהן היא הפרעת אובססיה. הפרעה זאת מתבטאת בהופעה מחשבות טורדניות שאין לנו שליטה עליהן, לעיתים אף בליווי של מעשים טקסיים למיניהם, מה שמביא לפגיעה קשה באיכות החיים. אז איך לטפל באובססיה? חשוב לדעת כי כיום ניתן לטפל בכך במספר שיטות טיפוליות, להלן סקירה של כמה מהן.

 

איך לטפל באובססיה? הגישה הפסיכואנליטית

הגישה הפסיכואנליטית דוגלת במציאת המקור שגורם לסבל, קרי, להופעת המחשבות הטורדניות האובססיביות, כך שניתן יהיה לטפל בהן באופן ממוקד. על פי גישה זו המחשבות האובססיביות הינן ביטוי לטראומה שנצרבה במוחו של המטופל או הדחקה של רגשות שלו לאורך זמן, כך שיש לחקור את עברו של המטופל על מנת להגיע לטריגר שגרם למחשבות להופיע, לפרש ולפרק אותן כך שניתן יהיה לחזור לחיים תקינים. טיפול באובססיה בשיטה הפסיכואנליטית מחייב דו שיח פורה וכימיה טובה בין המטפל למטופל, כאשר משך הטיפולים נע בין מספר שבועות למספר חודשים. משום שהמחשבות האובססיביות הינן כמוסות ולעיתים אף "מופרעות", חשוב מאוד למצוא מטפל שעימו חשים בנוח, על מנת שניתן יהיה לפתוח את הלב והרגשות ולאפשר סיכוי לריפוי מלא.

 

טיפולי CBT

בטיפולים אלו נוקטים בגישת ה- "מחשבה יוצרת מציאות", כך שהמטופל לומד כיצד לשנות את הדפוסים המחשבתיים וההתנהגותיים שלו בצורה שתאפשר לו לשלוט על מחשבותיו ולהסיח את הדעת מהן. סוג טיפול זה אינו נועד לרפא את האדם ולאתר את הסיבות להופעת המחשבות הטורדניות, אלא למצוא עבורו דרכים שיעזרו לו להתמודד עימן טוב יותר.

טיפולים נוספים שיכולים לעזור

פעמים רבות המחשבות האובססיביות מתפתחות לכדי הופעת בעיות נוספות כגון הפרעה קומפולסיבית טורדנית כפייתית, דיכאון וחרדה, משום העומס הרב שגורמות המחשבות על נפשו של האדם. הטיפולים הנוספים נועדו להקל במידה משמעותית על התסמינים הללו ולהביא לשיפור במצב. בין סוגי הטיפולים ניתן לציין את הבאים:

  • טיפולי חשיפה – זהו טיפול יעיל כאשר מדובר גם בהפרעה קומפולסיבית, מאחר ונמצא כי חשיפה של האדם למושא ההתנהגות החוזרת ונשנית שלו (למשל, שטיפת ידיים, סגירת דלת, ספירה עד עשר וכו') מצמצמת אותה באופן משמעותית ומקלה על החרדה.
  • קבוצות תמיכה – נועדו לצורכי שיתוף, קבלה עצמית ועידוד.
  • תרופות – לעיתים רבות הטיפול התרופתי משולב כחלק מהגישה הטיפולית בכללותה. התרופות יכולות לשפר משמעותית את מידת האובססיביות אך בעיקר נועדו לצרכי הרגעה ומניעת דיכאון וחרדה.

 

כדי לדעת איך לטפל באובססיה, ניתן לשלב את כל סוגי הטיפולים הללו בו זמנית או להתאים אחד או שניים מהם, זאת לאחר אבחון מקיף של הפסיכולוג המטפל.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניווט מהיר

הנקראים ביותר
מעבר דירה עם חיות מחמד

מעבר דירה הוא תהליך שיש בו כמה וכמה מורכבויות ויש אנשים שצריכים למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורם להתמודד עם המעבר ועם

גמילה מחומרים ממכרים

חלק מהחיים של הרבה מאד אנשים קשור קשר הדוק לשימוש בחומרים או תרופות שיש בהם מרכיבים שעלולים להיות תלותיים ולפתח להם התמכרות.

כתר לשיניים – המדריך המקיף

כתר לשיניים זהו התקן דנטלי שמטרתו העיקרית היא לשמש בתור כיסוי של שן פגומה. כתרים אלו בדרך כלל מיוצרים ממגוון רחב מאוד

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן