מטפלים ורופאים בישראל

בלוג שעוזר להבריא

מהי מחלת pfapa, ומי מאבחן ומטפל בה?

ניווט מהיר

תסמונת pfapa נחשבת לאחת מכמה מחלות ראומטיות נפוצות. מדובר בתסמונת שמופיעה אצל ילדים בעיקר אחרי גיל חמש והיא מאופיינת בהתקפים של חום, דלקות גרון חוזרות, נפיחות בשקדים, כיבים בפה ועוד. אותם התקפים של התסמונת מופיעים למשך שלושה עד שישה ימים במהלכם הילד ירגיש חלק מאותם תסמינים שציינו כאשר המרווח בין ההתקפים יכול להיות שלושה עד שישה שבועות בעוד שלעיתים ההתקפים יחזרו ויהיו במרווח קבוע. בין האירועים הילד לא ירגיש חולי ולא אף אחד מן התסמינים של המחלה אלא רק בהתקף עצמו.

 

pfapa – מהם הגורמים והטיפול למחלה?

כיום המדע לא יודע לומר מהם הגורמים המדוייקים לתסמונת כאשר לא נמצאה עדות מובהקת למעבר תורשתי של המחלה למרות שדווחו גם מקרים בהם המחלה נמצאת במשפחה. המחלה עצמה אינה מדבקת היות והיא אינה זיהומית אך זיהום בקרב ילדים עלול לגרום להתקף של המחלה. בנוסף, ילדים מסויימים עלולים לקבל התקף מעט יותר חריף שמלווה בתחושת עייפות כללית, כאבי מפרקים וכאבי בטן.

כיצד ניתן לטפל בתסמונת פי-פאפא?

כיום לא קיים אבחון ספציפי לתסמונת pfapa והאבחון מתבצע באמצעות שילוב בין הבדיקה הקלינית והממצאים שלה, בדיקות מעבדה ובעיקר בהתבסס על מהלכה הקליני של המחלה קרי כמות המקרים והמרווח ביניהם.

 

לרפואה אין כיום טיפול המונע את המחלה כאשר הטיפול עצמו מתרכז בהפחתת עוצמת התסמינים אותם חווה המטופל כאשר ברוב המקרים התסמינים יפחתו עם הזמן עד שיעלמו לגמרי. טיפול אפקטיבי יחסית במחלה הוא נתינת מנה אחת של פרדינזון בתחילת ההתקף כאשר זו מפחיתה את עוצמת התסמינים אצל המטופל במקרים רבים, מקצרת את משך ההתקף ומורידה את החום תוך שעות ספורות. במקרים בהם איכות החיים של הילד נפגעת יש לשקול ביחד עם הרופא המטפל ניתוח להסרת שקדים. כמובן שניתן לשקול ולשלב גם טיפולים מהתחום של רפואה טבעית.

 

WhatsApp
Facebook
Twitter

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניווט מהיר

הנקראים ביותר
רשלנות רפואית אף אוזן גרון

רפואת אף אוזן גרון היא תחום התמחות נרחב שאחראי על טיפול במצבים רפואיים רבים – חלקם שגרתיים ומטופלים בקהילה, וחלקם נחשבים מצבי

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן