מאז ומתמיד חיפש המין האנושי תרופות בטבע. למעשה, גם הרפואה המערבית מודרנית עושה זאת – תרופות רבות מבוססות על רכיבים פעילים שהתגלו בצמחים שונים. קנאביס הוא ללא ספק, בין הצמחים הבולטים ביותר לאורך השנים, במגוון תרבויות, בהקשרים שימושיים שונים, כולל בריאותיים. אלה כמה תובנות מעניינות על כך:
טיפול טבעי בקנאביס – האם זה עובד?
האפקטיביות של הטיפול בקנאביס תלויה בגורמים רבים. ישנם זנים שונים של הצמח, דרכים שונות לעבד אותו לשם צריכה וכן דרכים שונות לצרוך אותו. למשל, שיטה מאוד פופולארית לצריכת קנאביס היא באידוי. וופורייזרים (מאיידים) מאפשרים להימנע מנזקים בריאותיים של עישון וגם להפיק השפעה מהירה במיוחד של החומר. כמו כן, מאחר שהחומר עצמו לא נשרף התהליך האידוי, ניתן להשתמש בו שוב. קריאה על וופורייזרים מומלצים תסייע להמחיש את הדברים. עם השנים, נערכו מחקרים רבים על האפקטיביות של קנאביס עבור מטרות שונות. בשורה התחתונה,התועלת עשויה להשתנות וכל מקרה לגופו. נכון להיום, קנאביס לא נמצא בשימוש נרחב כמו תרופות מערביות סטנדרטיות, אך השימוש בו מתמסד ומתרחב בהדרגה.
במה ניתן לטפל באמצעות קנאביס?
טיפול טבעי בקנאביס מיושם כיום בעיקר למטרות הבאות:
טיפול בכאב – קנאביס נמצא בשימוש רב, כאמצעי להקלה על כאבים ובעיקר על כאבים כרוניים.
לבחילות והקאות – הוא נמצא בשימוש, גם בתור אמצעי להחלשת הנטייה לבחילות והקאות. נטייה זו, היא לעתים תופעת לוואי חמורה יותר או פחות, של השימוש בתרופות וטיפולים מסוימים. דוגמה בולטת לכך, הם טיפולים כימותרפיים. מאחר שאלה טיפולים לא קלים וגם טיפולים חוזרים, הקלה על תופעות לוואי כאלה משמעותית ביותר לחולה.
לטיפול בסימפטומים של מחלות שונות – קנאביס ניתן לעתים, גם עבור סיוע בהתמודדות עם הסימפטומים השונים של מחלות דוגמת טרשת נפוצה, טורט, מחלקת קרוהן וקוליטיס.
אוטיזם – באוטיזם יש לקנאביס השפעות מעניינות מאוד. הוא מספק אפקט מהיר יחסית של הרגעה ומצמצם תופעות פסיכוטיות מסוגים שונים וחרדות. אפקט מרגיע זה, אף מקל מאוד על מי שמטפל בילד.
כעזר לטיפול נפשי – נין לעתים להקל על סימפטומים של Post Traumatic Stress Disorder (PTSD – הפרעת דחק פוסט טראומטית), באמצעות צריכת קנאביס. גם דיכאון הוא מצב נפשי, אשר יש אינדיקציות שקנאביס מסייע בהתמודדות איתו. חשוב לציין, שההשפעות הנפשיות של הקנאביס מגוונות ומשתנות ממקרה למקרה.
לטיפול פליאטיבי – במצב של מחלה מסכנת חיים או של חולים סופניים, קנאביס עשוי להינתן כחלק מהטיפול שנועד להקל על הסבל (טיפול פליאטיבי).
כמו כן, קנאביס ידוע כנוגד דלקות וכמשפר תיאבון.
דרכי צריכה נוספות
הזכרנו קודם לכן צריכת קנאביס באמצעות וופורייזר. בכדי להשלים את התמונה בהיבט דרכי הצריכה של הקנאביס, נציין כי ניתן לצרוך אותו גם באמצעות
עישון – עישון היא דרך נוספת שנפוצה מאוד לצריכת קנאביס וגם היא משפיעה מהר למדי. מצד שני, הרכב החומר עשוי שלא להיות עקבי כמו בשיטות אחרות וכמו כן, לא תמיד מתאים לעשן זאת ליד אנשים אחרים.
שימוש בשמן קנאביס – שמן קנאביס ניתן לצרוך בצורה פשוטה ומהירה, של בליעת כמה טיפות או לשים כמה טיפות מהשמן מתחת ללשון. גישה זו לא כרוכה בסכנות שמציבה שריפת החומר בעישון, היא מאפשרת ליצור חומר בהרכב מדויק מאוד והיא מתאימה גם לילדים.
שילוב קנאביס באוכל – ניתן גם לשלב קנאביס באוכל ואף לאכול זרעי קנאביס, אם כי זו גישה נפוצה פחות. כך יוצרים אפקט של ספיגה הדרגתית של החומר בגוף ומביאים להשפעה איטית וארוכת טווח.