מרגישים שאתם חסרי מוטיבציה? אין לכם חשק לסיים משהו שהתחלתם? אולי זה הילד שלכם שפשוט מוותר מהר מדי עוד לפני שהוא אפילו ניסה לממש את הפוטנציאל עד הסוף? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם חוסר מוטיבציה.
שלב ראשון – מאיפה הקושי מגיע?
חוסר מוטיבציה יכול לקרות בשל כל מיני סיבות. זה יכול להיווצר כי אני חלש או מרגיש שאין לי ביטחון לעשות משהו מסוים. למשל, ילדים שמתקשים במתמטיקה יגלו קושי להתאמן ולתרגל, כי הם פשוט חסרי ביטחון ובטוחים שהם גרועים בתחום הזה. הם הכניסו לעצמם לראש כל מיני אמירות שתוקעות אותם. קיים גם קשר ישיר בין קשיי הסתגלות לבין חוסר מוטיבציה. כלומר הרבה פעמים שקשה לנו במקום מסוים או בסביבה חדשה, אז אנחנו לא מצליחים להניע את עצמנו לכדי פעולה.
שלב שני – האמונה שאני מסוגל להתמודד עם חוסר מוטיבציה
המקום הזה של להאמין בעצמי, המקום שאומר אני יכול לעשות הכל וכל מה שאני צריך הוא להתמיד, לנסות, להשתדל. אם הילד שלכם חווה תהליך של כזה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להאמין בו. לשקף לו סיטואציה אחרת שבה הוא חש חוסר מסוגלות, להזכיר לו איך זה בא לידי ביטוי ואיך הוא התקדם יפה תוך זמן מסוים והגיע למקום טוב יותר. אם אתם הם אלה שחווים חוסר מוטיבציה, תחדירו לעצמכם מחשבות חיוביות ותמצאו את הדרך הנכונה לחזק את המקומות החלשים.
שלב שלישי – קביעת מטרות
תוצאות גדולות ומרשימות מגיעות בצעדים קטנים. אם אתם רוצים לחזק את המוטיבציה שלכם בתחום מסוים, למשל בספורט, כדאי לקבוע תחנות קטנות שכל תחנה יש בה מטרה. עם הזמן תראו את ההתקדמות שלכם, תעופו על עצמכם ותוכלו להתקדם ולחזק את עצמכם.