מטפלים ורופאים בישראל

בלוג שעוזר להבריא

צריבה בוושט – הסיבות ודרכי הטיפול

ניווט מהיר

מי שסובל מצרבות באופן כרוני יודע עד כמה הדבר מתסכל ופוגע באיכות החיים. הדבר מתבטא בתחושות חזקות של שריפה בחזה ובגרון ובתסמינים נוספים דוגמת טעם חמצמץ בפה, בשל המזון שעולה כלפי מעלה. במילים אחרות, הגוף מאותת לנו שמשהו אינו כשורה וחשוב מאוד לעבור אבחון ולטפל בכך במהרה. אז מה למעשה גורם לאותה צריבה בוושט ומה ניתן לעשות? הנה התשובות.

 

צריבה בוושט – למה זה קורה?

תפקיד הקיבה שלנו הוא לבצע פירוק של המזון בתנאים חומציים, לפני שהוא נכנס אל המעיים להמשך פירוק וספיגה. הקיבה הינה איבר ייחודי בגוף, שכן רק בה מתקיימים תנאים חומציים קשים ועל כן היא מופרדת מהוושט מצד אחד ומהמעיים בקצה השני באמצעות שסתום חד כיווני. כאשר ישנה בעיה כלשהי בשסתום, התוכן החומצי של הקיבה מצליח להתגבר על החד כיוונית ועולה בחזרה לכיוון הוושט, שרגישה מאוד לחומציות גבוהה. התסמין המרכזי של המגע הישיר של הרקמה בוושט עם החומצה הוא צרבת, שיכולה להיות כרונית במידה ולא מטפלים בה בזמן ומתחילים תהליכים דלקתיים בוושט.

 

מהן הסיבות שתוכן הקיבה עולה למעלה וגורם לצריבה בוושט?

ישנן מספר סיבות שבגללן תוכן הקיבה עולה למעלה וגורם למצב כרוני של צריבה בוושט:

  • ריפלוקס קיבתי – במצב זה מיצי קיבה מצליחים לחדור מבעד לשסתום שבין הקיבה לוושט בשל היותו פגום מסיבה כלשהי. הדבר יכול להתרחש בשל שינויים הורמונליים שמחלישים את השסתום (למשל, הריון), ניוון של השסתום ככל שמזדקנים, בשל הפעלת לחץ תוך פנימי רב מדי על השסתום (כאשר צורכים ארוחות גדולות וכבדות מידי לעיתים קרובות), בעיית השמנה ועוד.

 

  • עלייה בחומציות הקיבה – ככל שהקיבה הינה חומצית יותר, כך גם ללא מחלת ריפלוקס עשויים להתבטא תסמיני צריבה בוושט. עלייה בחומציות הקיבה עשויה להיגרם בעקבות שימוש בתרופות שונות (NSAIDS, סטרואידים ועוד), שתיית אלכוהול מופרזת ואכילה של מזונות חריפים או שומניים מדי.

 

  • דלקת קיבה – גם דלקות קיבה יכולות להתבטא בתור צרבות, כשהדלקת העיקרית שיכולה להתבטא עם תסמיני צריבה קשה בוושט היא גסטריטיס, שהמקור להתפתחותה הינו בעיקר עקב זיהום של החיידק הליקובקטר פילורי.

כיצד הרפואה המערבית יכולה לטפל בצריבה בוושט?

תהליך הטיפול אצל הרופא יתחיל בבירור הסיבות שבגינן מרגישים צריבה בוושט לעיתים קרובות. במקרים קלים הטיפול יתבצע באמצעות תרופות שמחזירות בחזרה את החומציות בקיבה לרמה תקינה, אך כאשר לצרבות מתלווים תסמינים נוספים או שהן חמורות מאוד, יתבצע בירור מעמיק יותר. הבירור יכלול ביצוע בדיקת תבחין נשיפה לגילוי החיידק הליקובקטר פילורי ובמקרה של תוצאה חיובית יירשם שילוב אנטיביוטיקות על מנת לנטרל אותו. במקרים חמורים במיוחד יעלה גם הצורך לבצע בדיקות הדמיה שונות על מנת לבדוק את מצב הוושט, השסתום הקיבתי וושטי והקיבה, לאיתור כיבים פפטיים או ממאירויות שונות.

 

 

גם הרפואה הסינית יכולה לעזור

על פי רוב, צריבה בוושט אינה נובעת מממאיריות ומחלות חמורות, כך שבהחלט ניתן לטפל בה בצורה יעילה באמצעות שילוב של טיפולי רפואה טבעית. אחת השיטות היותר מוצלחות היא הרפואה הסינית, אשר ידועה ביעילותה הרבה כנגד מחלות קיבה שונות ובעיקר כאשר מדובר על צרבות. דיקור סיני, צמחי מרפא ותזונה נכונה מהווים את השילוב המנצח להפסקת הצריבה, ריפוי רקמת הוושט, חיזוק השסתום ומניעת חזרת התופעה בטווח הזמן הארוך.

 

הרפואה הסינית אינה מתיימרת להחליף את הטיפול הרפואי שאותו מקבלים והיא גם אינה מתנגשת או מפריעה לו. להיפך, היא רק משפרת את יעילותו, תומכת בו וניתן להמשיך בה גם לאחר סיומו. הטיפולים אינם כוללים תופעות לוואי ומתאימים לכל גיל וכל מצב רפואי. מומלץ לכם לנסות.

WhatsApp
Facebook
Twitter

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניווט מהיר

הנקראים ביותר
מעבר דירה עם חיות מחמד

מעבר דירה הוא תהליך שיש בו כמה וכמה מורכבויות ויש אנשים שצריכים למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורם להתמודד עם המעבר ועם

גמילה מחומרים ממכרים

חלק מהחיים של הרבה מאד אנשים קשור קשר הדוק לשימוש בחומרים או תרופות שיש בהם מרכיבים שעלולים להיות תלותיים ולפתח להם התמכרות.

פרסום כתבה באתר

דילוג לתוכן